Trykeri_4 (2) (1)
Serigrafi

Serigrafisk produktion af betjeningspaneler

Trykeri_1 (1)

Hos Seritronic fremstiller og udvikler vi betjeningspaneler, folietastaturer, akrylfronte, plastskilte og mekatronikløsninger til den brede industri. Vi producerer kundetilpassede løsninger og sætter derfor en ære i at være fleksible, samt at processikre, for at sikre den aftalte kvalitet. Vores produktion bliver kontinuerligt udviklet og optimeret, hvilket betyder, at vi råder over det nyeste højteknologiske produktionsudstyr.

Serigrafitryk

Hvad er serigrafi?

Serigrafi, en gammel anerkendt trykmetode, også kaldes silketryk, idet trykmetoden tidligere blev udført med silkedug. I dag udføres trykformen med en ramme, hvorpå der er fastspændt med polyestervæv. I det polyester bestående væv tilføjes fotoemulsion, hvori den ønskede stencil indtræffer ved at eksponere områderne for stærk UV-belysning.

Efterfølgende skylles det ikke hærdede fotoemulsion væk, og stencilen (mønsteret) fremtræder. Dette sker i et fuld automatisk CtS (Computer to Screen) anlæg med en opløsning på 1270 dpi (dots per inch), der effektiviserer og præciserer rammefremstillingen. Trykmetoden består af at trykke udvalgte farver på bestemte materialer. Dette udføres ved, at trykfarven trækkes hen over polyesterdugen ned på et underliggende materiale.

Farvekort

Farver

I serigrafi er hver enkelt trykfarve en proces. 

Med hver enkel farve skal der trykkes gennem én ramme. Den serigrafiske proces bliver gentaget for hver farve der er valgt til det givne produkt og gentages, indtil det visuelle udtryk er opnået i henhold til produktets design. Til at ramme de retmæssige farvekombinationerne anvendes et spektralfotometer. Hvis eksempelvis dit folietastatur skal matche dit kabinets farver, kan vi måle kabinettet og derved tilpasse folietastaturets farver, så det matcher dit kabinet.

Fotometeret giver endvidere mulighed for at måle et givet materiale og lægge det ind som filter, så vi dermed skaber de bedste forudsætninger for at kunne imødekomme dine farveønsker. Dette gælder både Pantone, RAL og NCS-farver.

Materialet hvorpå farven trykkes afhænger af det færdige betjeningspanels anvendelsesmiljø. Det er af afgørende betydning med det rigtige materialevalg, at der skal tages forbehold for foliens brugermiljø. På materialer der anvendes til frontfolier og folietastaturer, trykkes der på bagsiden af det valgte materiale. Dette betyder at farvebestandigheden og holdbarheden er uendelig samt at det kan rengøres med de fleste rengøringsmidler.

Endvidere i den serigrafiske proces trykkes de lederbaner der indgår i et folietastatur. Disse trykkes med et ledende sølvpasta materiale.

Seritronics trykkeri

Seritronics serigrafiske produktion

De serigrafiske produktionsprocesser bliver alle udført af uddannede grafiske teknikere, som har gjort den serigrafiske trykmetode til deres ekspertiseområde.

I vores serigrafiske trykkeri spænder maskinkapaciteten fra manuelt betjente trykstationer til fuldautomatiske tryklinjer. Vi trykker produkter i varierende størrelsesordner fra 10mm og op til det behov du har.