Blog

Komplet HMI til medico

Med OCA-bonded displays i kombination med folietastatur får du det bedste HMI til medico produkter.

Produkter

 

HMI layers

I dette blogopslag vil vi fokusere på et produkt, som vi har produceret længe i Mekoprint Seritronics faciliteter. Produktet bruges i medico industrien og skal let kunne desinficeres og rengøres. Det består af et folietastatur, med et integreret display og et plastkabinet.

Folietastaturer kan kombineres med et display, der kan vise visuel information, der supplerer den taktile feedback. Dette kan have flere fordele for medico produkter, såsom:

 • Brugervenlighed: Folietastaturer kan gøre det lettere at betjene knapperne uden at skulle kigge på displayet eller kontrolpanelet, hvilket kan spare tid og reducere fejl. Folietastaturer kan også give brugeren en bekræftelse på, at en kommando er blevet udført eller en funktion er blevet aktiveret. 
 • Sikkerhed: Folietastaturer kan konstrueres til at overholde strenge IP-krav og CE-mærkning, som er vigtige for medico produkter. Folietastaturer kan også produceres med et anti-bakterielt materiale, der er anvendeligt til medico tekniske produkter. Displayet kan vise vigtig information om patientens tilstand, behandling eller alarm.
 • Design: Folietastaturer kan tilbyde stor design frihed, både i farver og former. Folietastaturer kan også inkludere backlight, hvis tasterne kræves oplyste. Displayet kan skabe et moderne og stilrent udtryk, der passer til produktets æstetik.

 

Folietastatur kombinationer

Når der skal bruges displays integreret i dit produkt, er det en god idé at overveje, hvordan det skal integreres i forhold til det behov, som det skal løse. I produktet i dette blogopslag er displayet OCA-bondet fast i et folietastatur.

OCA er forkortelsen for Optically Clear Adhesive. Med en OCA-bonding fastgøres displayet helt tæt på folietastaturet og lukker tæt, så luft og fugt ikke kan trænge ind. På den måde sikres kvaliteten af displayet, så der ikke kommer forstyrrende elementer, såsom vand, støv eller luft, ind mellem displayet og folietastaturet. 

Display kombination

Knapperne i folietastaturet giver en klar feedback til brugeren, når der trykkes på knappen, hvilket styrker brugeroplevelsen, da behovet for et klart klik, når der trykkes, er vigtigt.
Taktil feedback i knapper i medico produkter kan øge brugervenligheden og sikkerheden for både patienter og personale. Det kan samtidig gøre det lettere at betjene knapperne, hvilket kan spare tid og reducere fejl, samt give brugeren en bekræftelse på, at en kommando er blevet.

Brugervenligheden og sikkerheden af taktile knapper i kombination med et display er vigtige aspekter af medico produkter, fordi de kan påvirke effektiviteten og nøjagtigheden af opgaver. Nogle af fordelene er:

 • Taktile knapper giver brugeren en fysisk feedback, når de trykker på dem, hvilket kan hjælpe med at undgå utilsigtede tryk eller fejlindtastninger.
 • Taktile knapper kan give brugeren en bekræftelse på, at en kommando er blevet udført eller en funktion er blevet aktiveret. Dette kan øge brugerens tillid og tilfredshed med produktet.
 • Displayet kan vise visuel information, der supplerer den taktile feedback, såsom tekst, ikoner, grafer eller billeder. Dette kan gøre det lettere for brugeren at forstå og interagere med produktet.
 • Displayet kan tilpasse sig brugerens behov og præferencer, såsom at ændre farver, skriftstørrelser, kontrast eller sprog. Dette kan forbedre brugerens komfort og tilgængelighed.
 • Kombinationen af taktile knapper og display kan skabe en brugeroplevelse, der udnytter flere sanser, såsom berøring, syn og lyd. Dette kan forbedre brugerens opmærksomhed, hukommelse og indlæring.

Folietastaturer med taktile knapper og display er altså en effektiv og sikker måde at designe medico produkter på, fordi de kan tilbyde brugeren en intuitiv og tilfredsstillende interaktion. Folietastaturer i kombination med et display er altså en effektiv og sikker måde at designe medico produkter på, fordi de kan tilbyde brugeren en intuitiv og tilfredsstillende interaktion.

 

Folietastaturer opstillet

Når et produkt bruges i medico sammenhænge, er det en fordel at anvende en anitbakteriel folie. En antibakteriel overflade på folietastatur er en overflade, der kan dræbe eller hæmme væksten af bakterier, der kommer i kontakt med den. En antibakteriel overflade kan have flere fordele for medico produkter, såsom:

 • Forebyggelse af infektioner: En antibakteriel overflade kan reducere risikoen for, at bakterier overføres fra folietastaturet til patienter eller personale, hvilket kan forårsage infektioner eller sygdomme.
 • Rengøringsvenlighed: En antibakteriel overflade kan gøre det lettere at rengøre og desinficere folietastaturet, da den kan fjerne eller mindske behovet for kemiske rengøringsmidler eller sprit.
 • Holdbarhed: En antibakteriel overflade kan forlænge levetiden af folietastaturet, da den kan beskytte det mod korrosion, slid eller misfarvning, der kan forårsages af bakterier.

Et færdigt produkt med display, kabinet og tastatur, hvor flere elementer sættes sammen, kan let indgå i en serieproduktion.
Herunder ses en video, montagen af produktet, hvor det sættes fast på kabinettet og efterfølgende limes tæt med silikone.